Realty 2014 – un eveniment marca Business Review

Despre ce am discutat la Realty, un eveniment marca Business Review

Saptamana trecuta a avut loc cea de-a 13-a editie a evenimentului Realty, The Romanian Real Estate Market Forum, organizat de revista Business Review. Cei mai batrani stiu ca Business Review a fost prima publicatie economica din Romania care a initiat organizarea conferintelor dedicate pietei imobiliare. Dar astazi nu vorbim despre istorie…

Evenimentul Realty 2014 a adunat aproximativ 150 de profesionisti din real estate si domeniille conexe: bancar, juridic si constructii. Conferinta a fost compusa din doua paneluri: „Residential returns. Characteristics of a successful residential scheme” si „Real Estate Development trends”.

In calitate de presedinte al APAIR, am avut onoarea de a fi speaker in primul panel, alaturi de: Anca Bidian, General Manager al Kiwi Finance, Aurelia Cionga, Presedinte Raifeisen Banca pentru Locuinte si Alexandra Coltos, Urban Planner in cadrul Centrului de excelenta in urbanism Ion Mincu.

La Realty, am discutat despre:

  • Profilul cumparatorului din piata rezidentiala dupa sase ani de criza. In urma unui sondaj in randul colegilor de la APAIR a rezultat ca: 38% dintre cumparatori au fost la prima achizitie, 37% au facut un upgrade sau s-au relocat, iar 22% au achizitionat cu scop  investitional. In ceea ce priveste modalitatea de finantare, predomina varianta cash 100%, urmata de creditul Prima Casa, creditul Ipotecar si solutii mixte de finatare.
  • Preturile de vanzare ale apartamentelor din Bucuresti. Conform informatiilor furnizate de Serviciul de Listare Multipla Flexmls, preturile de vanzare ale apartamentelor noi si vechi au scazut in martie anul acesta versus martie anul trecut cu 5,6%. Preturile  de listare insa, adica preturile cerute la prima strigare de proprietari, au scazut cu doar 1,1%.

Articolul scris in urma conferintei il puteti citi accesand urmatorul link: http://business-review.eu/featured/bucharest-house-prices-down-5-6-percent-in-march-y-o-y-says-apair/ .

Photo: Mihai Constantineanu –  Business Review

 

<body>

 

 

<a href=”https://plus.google.com/+GeorgianMarcu” rel=”publisher”>Visit us on Google+</a>

 

 

</body>

 

Georgian Marcu

Georgian Marcu, Consultant & Owner
Green Angels – Real Estate with a flair for Style
Realtor® & Certified Residential Specialist ®
Mobile: +40 747 774 714
Email:

Ce am mai scris