Bilantul primilor 5 ani: de la clienti la prieteni

Bilantul primilor 5 ani: de la clienti la prieteni

Astazi sarbatorim 5 ani de cand suntem alaturi de clientii nostri!

Am pornit pe acest drum dupa doi ani de experienta in consultanta imobiliara pe zona de nord a Bucurestiului, fara a sti exact ce ma asteapta ca antreprenor.  Experienta mea in imobiliare se rezuma la 2 ani de boom imobiliar in care toata lumea cumpara orice, bazandu-se pe premisa ca preturile vor creste oricum. Toti jucatorii din aceasta piata vorbeau despre tranzactii de zeci de milioane de euro (pe banii bancilor, desigur) de parca traiam intr-o tara de miliardari.

Inainte de a-mi iesi actele de la registru comertului aveam deja contracte in stand by. Unul dintre prietenii mei lucra la o firma de soft care isi reloca mai multi angajati in Bucuresti si aveau deci nevoie de apartamente …. In 2007, tranzactiile erau sigure si rapide, iar comisioanele frumoase si usor de incasat.

In urmatorii 2 ani, 2008-2009,  am lucrat exclusiv pentru 5-6 grupuri de clienti, investitori, repetitivi. Aceiasi oameni carora le stii nevoile, obiceiurile si asteptarile si cu care legi prietenii de durata. Marea majoritate a timpului era petrecut in masina, in fiecare zi in alta localitate, avand intalniri care se prelungeau pana la 2-3 dimineata. Gandeam strategii adaptate pentru exit-uri rapide, iar marea majoritate a terenurilor erau achizitionate in perioada 2000-2006.

Sfarsitul lui 2009.  Am terminat de vandut ce era de vandut pentru acesti investitori. Fonduri reinvestite? “Nu, asteptam vremuri mai bune , pana atunci ii mutam din bancile din Romania “.  Era timpul pentru replanificarea activitatii…

2010, un nou inceput

2010. Pentru ca printre picaturi am mai scapat cate o tranzactie pentru clientii veniti prin recomandari, follow up-ul  era singura sansa de a continua activitatea. Am ramas activ pe zona de nord a Capitalei, unde am fost de la bun inceput. A fost probabil cel mai greu an, iar trecerea de la tranzactii sigure intr-o perioada determinata de timp la tranzactii mai putin sigure indiferent de orizontul de timp a fost destul de complicata. Tot in 2010 am luat in portofoliu Vila Coresi.

2011. Ne-am dat seama ce ar trebui imbunatatit. Data fiind schimbarea activitatii, am avut nevoie de un birou si de un model imbunatatit de business. Investitiile in aceste 2 directii si cateva proprietati exclusive (printre care si Victoria Residence) au facut ca 2011 sa fie mult mai bun decat anul precedent.

2012. Asteptarile clientilor devin mult mai mari. Deja se simte perioada prin care am trecut cu totii si trebuie sa dai din ce in ce mai mult pentru a  multumi clientul. Am atras 2 noi colegi alaturi de noi cu experienta de 13, respectiv 15 ani si am investit in continuare in educatie. Pentru ca online-ul castiga tot mai multa putere, la inceputul anului am achizitionat peste 64 de domenii de internet pentru nordul Capitalei. Ne-am focusat si mai mult pe aceasta. Anul nu s-a terminat inca…Au fost 5 ani frumosi in care ne-am transformat clientii in prieteni!

Ce ne propunem in continuare

In urmatorii 5 ani ne-am propus sa fim si mai buni. Este timpul consultantilor care se vor diferentia prin calitatea serviciilor prestate!

Vom continua sa crestem incet si sigur alaturi de colegi cu inalte standarde de integritate.

Vom investi in educatie cel putin la fel de mult ca si pana acum.

Vom dezvolta solutii online menite sa ajute consumatorul sa identifice mult mai usor ceea ce cauta in conditii mult mai bune.

Prin intermediul blogului ne propunem sa ne ajutam clientii si nu numai,  oferindu-le informatii de calitate legate de tranzactionarea unei proprietati imobiliare.

Scopul final: sa ramanem nr. 1 in ceea ce  priveste satisfactia clientilor!

 

 

Georgian Marcu

Georgian Marcu, Consultant & Owner
Green Angels – Real Estate with a flair for Style
Realtor® & Certified Residential Specialist ®
Mobile: +40 747 774 714
Email:

Ce am mai scris